Meble w gastronomii

szafa przelotowaKażda restauracja powinna być odpowiednio wyposażona. Wszystko, co się w niej znajduje musi spełniać określone normy i wymagania. Największą wagę przykłada się zazwyczaj do pomieszczenia, jakim jest kuchnia. Nic dziwnego. To przecież serce każdego lokalu gastronomicznego. I musi znajdować się w niej wiele odpowiednich urządzeń, maszyn, a przede wszystkim- mebli.

Meble kuchenne

Powinny być one wykonane z odpowiedniego i solidnego materiału, jaki nie ulegnie zniszczeniu podczas kontaktu z na przykład wodą. Muszą być także bezpieczne, przejść różnego rodzaju testy i spełniać konieczne normy. Będą przecież w bliskim kontakcie z jedzeniem. Ponad to, muszą być:
-funkcjonalne i spełniać swoje zadanie,
-nie zajmować zbyt dużo przestrzeni,
-zapewniać miejsce konieczne do pracy.

Jakie meble są konieczne w gastronomii?

W każdej kuchni znajdować się powinny:
-stoły,
-szafy z blatami,
-zlewy,
regały i inne szafki.
Ponad to, w pomieszczeniu tym powinno znaleźć się miejsce na zmywalnię. Ta część kuchni powinna być oddzielona szafką przelotową od reszty. Szafa przelotowa ma za zadanie składować czyste naczynia. To bardzo wygodne, a zarazem praktyczne rozwiązanie.
Nie można również zapomnieć o pojemnikach na odpady oraz śmieci.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Meble i oznaczony tagami . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.